Stop batjocurii din Parcul Central!

  • Acesta este mesajul pe care îl transmite Pazvante către primarul liberal Ţuchel Gerhardt Daniel referindu-se la modul incalificabil în care ţăpeanul administează în prezent Parcul Central din Tecuci.
  • Vasile Dănăilă Pazvante, omul care a investit în parc ani de-a rândul, îl acuză pe primarul-parvenit de rea-credinţă şi de interese obscure.

 

Din vara anului 2012, după ce liberalul Ţuchel Gerhardt Daniel a ajuns primar al Tecuciului administrarea Parcului Central a trecut în sarcina Primăriei Tecuci. La acea dată Ţuchel l-a acuzat pe Pazvante de faptul că a udat spaţiile verzi din parc alimentându-se din reţeaua publică, imputându-i celui din urmă sume de ordinul miliardelor de lei. Mai mult, liberalul Ţuchel a dispus interzicerea udatului în parc, lăsând să se usuce atât diversele specii de flori cât şi spaţiile verzi.

Răzbunarea lui Ţuchel

În tot acest timp, Pazvante (fost contracandidat al lui Ţuchel la alegerile locale din iunie 2012) a calificat gesturile lui Ţuchel drept răzbunări personale şi politice. Parcă pentru a întări aceste acuze, în vara anului trecut Primăria Tecuci a cumpărat de la lichidatorul firmei lui Pazvante toate chioşcurile şi spaţiile comerciale deţinute de către acesta în parc. Odată intrate în proprietatea primăriei, clădirile din parc au fost lăsate de izbelişte, fiind supuse degradării. Tot anul trecut, Ţuchel a promovat o hotărâre de Consiliu local prin care se dispunea trecerea cascadelor şi pergolelor de trandafiri în proprietatea Primăriei Tecuci, pe motiv că acestea “nu au stăpân şi nici autorizaţie de construcţie”. Practic, prin această hotărâre, primarul i-a confiscat lui Pazvante bunurile amintite.

 Amplasarea statuii lui Cuza s-a realizat ilegal şi a costat aproximativ un milliard de lei

Sub domnia lui Ţuchel, prin comiterea unui şir lung de ilegalităţi, Colţ de Rai, aşa cum mai era conoscută zona Parcului Central, s-a transformat într-o locaţie părăginită şi de prost gust. Într-o primă etapă, primarul PNL a instalat în parc, lângă Catedrală, (fără vreo autorizaţie) un fel de bâlci, cu jocuri mecanice şi tiribombe.

În toamna acestui an, ţăpeanul Ţuchel a dispus mutarea statuii domnitorului AL. Ioan Cuza în Parcul Central, pe aliniamentul Catedralei, lucru interzis de normele esteticii arhitecturale. Conform presei gălăţene, reamplasarea bustului din bronz intră sub incidenţa penalului deoarece s-a realizat fără avizul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Galaţi. Tot fără aviz s-au taiat şi câţiva copaci falnici, care „incomodau”.

 

 

Protoieria nu este de acord cu bâlciul din Parc

Apogeul nesimţirii şi tupeului s-a atins în această iarnă, în momentul în care Primăria Tecuci a îngăduit amplasarea patinoarului (aparţinând SC Pieţe Prest Tec SRL), tot lângă Catedrală, tot fără autorizaţie. Legat de funcţionarea patinoarului, există suspiciunea că activitatea acestuia se desfăşoară necontorizat, fiind alimentat direct de la sistemul public de iluminat.

Vis-a-vis de această continuă bătaie de joc a luat atitudine şi Protoieria Tecuci care face apel la stoparea kitsch-ului şi bâlciului din Parcul Central, amintind primarului Ţuchel faptul că Parcul Central şi Catedrala sunt locaţii de linişte şi reculegere.

Poate vrei să citeşti şi...