La Tecuci, politicienii o dau mai pe tradiţional

  • Fiindcă Pămpălăul PSD-ului miroase deja a luzăr politic, la Tecuci s-a dat startul cursei pentru alegerile locale din iunie 2020.
  • Doi oameni de afaceri au anunţat că „li se rupe sufletul” şi „se topesc de grija noastră” şi drept urmare ar dori să administreze bugetul Primăriei, adică cei aproximativ 800 miliarde lei vechi/an.
  • Este vorba despre liberalul Lucian Costin şi pseudo-independentul Claudiu Gavril.

Şi Independent şi preşedinte de Partid

Ultimul a mai încercat îngăduinţa tecucenilor în 2016, smulgând locul doi şi 4845 de voturi. Nu se ştie exact motivul, dar încă de a doua zi Gavril a trădat electoratul şi „a fugit cu succesul în concediu prelungit”, votanţii seduşi de către acesta rămânând trişaţi şi abandonaţi.

Din când în când mai postează câte un text timid pe facebook (scris la sfatul lui Eduard Finkelstain) în care ne sugerează că încă stă la pândă şi că va apărea la momentul potrivit ca un Făt Frumos salvator de rele. Mai nou, pentru lupta cu „Balaurii hrăpăreţi” din PSD, fostul independent a demarat procedurile de înfiinţare a unui partid, intitulat sugestiv UIT (un fel de atenţionare subtilă şi ironică faţă de alegătorii săi). vezi documentul de mai jos

Preşedintele PNL Tecuci, MAHĂR în coabitarea cu PSD

Concurenţa pentru alegerile de primar al Tecuciului vine şi de la proaspătul preşedinte PNL Tecuci, Lucian Costin, nepotul celebrului „descurcăreţ” Nelu Gălbenuş.

Lucian Costin (moştenitorul Autogării Gegi) face parte din Clanul Corodenilor fiind unul dintre locotenenţii de execuţie ai administraţiei Ţuchel Daniel (care a condus Tecuciul în perioada 2012-2016). Coabitarea cu PSD în cadrul USL (înţelegeri politice care s-au prelungit şi funcţionează şi în prezent) a facilitat transferul unor importante sume din bani publici în conturile firmelor din Clanul Corodenilor. Mai mult, în urma înţelegerilor cu PSD, liberalul Lucian Costin a devenit la un moment dat MAHĂR peste 7 firme ale Primăriei Tecuci.

„Băieţii deştepţi” respectă „tradiţiile politice” şi s-au prins în Hora Mare

Pactul de neagresiune cu PSD îl determină pe Lucian Costin să nu facă opoziţie reală şi să nu apere interesele tecucenilor în Consiliul Local. Totuşi, fiind nevoit să-şi ridice notorietatea, liberalului i-a rămas doar calea acţiunilor ridicole şi penibile. Astfel, în căutarea capitalului de imagine, acesta a ales să facă tururi de oraş îmbrăcat în ie, în fruntea unui grup de tineri aduşi de la Munteni, Corod, Brătuleşti şi Cărăpceşti.

De altfel, cacealmaua cu pseudo-independentul Claudiu Gavril şi parada visătoare a liberalilor în ia tradiţională de Corod ne arată non-combatul din politica tecuceană, demostrând că băieţii ăştia se învârt în Hora Mare condusă în prezent de PSD.

telegraf-expres.ro te invită să citeşti mai jos şi două articole din perioada administraţiei USL (PSD+ PNL) la Tecuci. Dă CLICK pe imagini.

 

 

Poate vrei să citeşti şi...