Ţuchel „mulge” banii europeni aduşi de Finkelştain

  • În campania electorală Ţuchel Gerhardt Daniel s-a prezentat drept un „primar performant”, gata să răstoarne carul cu bani europeni în municipiul Tecuci.tuchel european
  • Fiindcă au trecut 600 de zile de când Ţuchel domneşte peste Tecuci, putem spune că primarul este corigent şi la capitolul fonduri UE.
  • În tot acest inteval de timp, „neamţul de la Ţepu” nu a reuşit să obţină vreun şfanţ european.
  • Ba, mai mult, a avut grijă să desfiinţeze Biroul de Fonduri Europene din Primăria Tecuci, iar la ora actuală  nu are depus nici un dosar spre finanţare.

Fostul primar, Eduard Finkelstain, se poate lăuda cu faptul că i-a lăsat lui Ţuchel trei proiecte în derulare (toate cu fonduri europene nerambursabile) de peste 450 de miliarde de lei vechi. Prima grijă a „neamţului vopsit” a fost să ungă manageri de proiect pe acoliţii aduşi de la Ţepu, din aceste poziţii privilegiate aceştia încasând în ultimele luni mii de euro.

Firmele de construcţii lucrează la ralanti. Oare cât costă „indulgenţa” primarului?

da CLICK pentru vizualizare

Primul proiect, finanţat din fonduri europene nerambursabile, în valoare de 182 miliarde lei vechi, are ca termen de finalizare data de 13 martie 2014. Intitulat PLANUL INTEGRAT DE DEZVOLTARE URBANĂ, acesta prevede reabilitarea, modernizarea şi extinderea străzilor, spaţiilor interblocuri, trotuarelor, scuarurilor, zonelor pietonale si parcările din Cartierul Zona Industrială, strada 1 Decembrie 1918, Aleea teilor, Strada Bradului, Strada Alexandru Lăpuşneanu, Aleea Căpitan Gheorghe Decuseară. Primarul Ţuchel Gerhardt Daniel s-a dovedit incapabil să gestioneze aceste lucrări. Cu doar o lună înainte de termenul de finalizare stabilit prin contract lucrările se află doar la jumătate.

da CLICK pentru vizualizare

Al doilea proiect cu bani nerambursabili câştigat de Finkelstain şi lasat „moştenire” performantului de la Ţepu este Consolidarea şi restaurarea Muzeului Mixt Tecuci. Proiectul, în valoare de 178 miliarde lei vechi, a avut ca termen de finalizare data de 31 decembrie 2013. Şi aici indiferenţa actualei administraţii a făcut ca lucrările să nu se încadreze în termene.

parc dendrologic tecuci

CLICK pentru vizualizare

De asemenea, primăria Tecuci nu s-a putut încadra în termene nici la construirea Parcului Dendrologic Tecuci (92 de miliarde de lei vechi) care a avut ca termen de finalizare data de 16 noiembrie 2013.

Firmele de construcţii lucrează la ralanti, cu îngăduinţa primarului. Asta, deoarece Ţuchel doreşte ca tecucenii să uite cine a adus banii europeni sperând ca, peste câteva luni, să-şi atribuie aceste investiţii.

 În preferinţele electorale, Eduard Finkelstain îl „bate măr” pe Ţuchel

Frica de Finkelstain (pe care îl percepe în continuare ca pe un pericol politic) l-a determinat pe Ţuchel să ia decizia de a înceta orice investiţie începută de fostul primar. Şi cum cu proiectele europene nu este posibil acest lucru, aşa s-a ajuns ca investiţia de modernizare a spaţiilor interblocuri din zona Gheorghe Petraşcu să fie „îngheţată” chiar din prima lună de mandat, iunie 2012.

Poate vrei să citeşti şi...