PERICOL! Clanul Grosu a pus stăpânire pe Tecuci

  • Constantin Grosu a ajuns cel mai influent personaj din politica tecuceană.
  • A fost eminenţa cenuşie din spatele deciziilor primarului liberal Daniel Ţuchel, iar acum este creierul organizaţiei PSD şi strategul lui Cătălin Hurdubae.
  • Aproape fără cunoştiţă de carte, cu o exprimare greoaie, sărăcăcioasă şi agramată, Constantin Grosu este omul căruia decidenţii locali îi ciugulesc din palmă şi îi ştiu de frică.CLAN GROSU TECUCI GROSU CONSTANTIN PIATA CENTRALA TECUCI PERICOL PSD PNL TECUCI

După ce a făcut legea în perioada guvernării ţucheliste 2012-2016, Clanul Grosu a migrat în vara acestui an la PSD, urmat de încă 300 de demsionari din PNL. Anunţul a fost făcut la acea vreme de preşedintele PSD, ştirea fiind prezentată ca pe un eveniment politic de excepţie.

În schimb, metodele învăţate în suburbiile civilizaţiei l-au propulsat pe Constantin Grosu, în doar şase luni, în ierarhia conducerii PSD Tecuci de astăzi şi în postura de influent al deciziilor primarului Cătălin Hurdubae.

Reţeta succesului în politică: traseism şi simţiri sobolăneşti

GRosu si Alina Gorghiu 28

Alina Gorghiu înainte ca Grosu să migreze la PSD Tecuci

Noul asociat şi partener al PSD Tecuci este apreciat, dar şi temut, pentru cazierul impresionant din domeniul „delicvenţei politice”. Constantin Grosu, şeful Clanului, are un instinct de invidiat în lumea şobolanilor, la nevoie, fiind primul care părăseşte barca politică, mirosind la timp că aceasta va lua apă iar scufundarea este iminentă. În certificatul său de traseist sunt trecute migrările în PNŢCD, ANCD, Acţiunea Populară, PNL şi, mai nou PSD.

 Reţelele de romi l-au propulsat pe Grosu drept Şeful de Cabinet al Primarului Ţuchel Daniel

grosu constantin tecuci a

Şeful de Cabinet Grosu C-tin şi Daniel Ţuchel

La fiecare transfer Grosu se prezintă cu o căruţă de argumente. De fiecare dată vine la negocieri cu atuul său principal, Reţelele de romi pe care le întreţine şi le controlează, la ora actuală ginta sa politică ridicându-se la peste 3000 de votanţi disciplinaţi. Adică, 3000 de voturi controlate şi dirijate, gata oricând să invadeze în urnele de vot din Tecuci.

Dispus să intre în cârdăşie cu oricine îi este folositor, politicianul s-a remarcat prin disponibilitatea sa de a se ocupa de treburile murdare specifice partidelor: linguşeala, trădarea, sifonarea informaţiilor şi a bazelor de date, folosirea influenţei în scopuri meschine.

Toate acestea, dar şi cunoaşterea rutelor din circuitul banilor murdari din politică, l-au ajutat pe Grosu Constantin să acapareze posturi de vârf  în administraţia tecuceană. În perioada 2012-2016 acesta a fost numit în funcţia de Şef al Cabinetului Primarului Ţuchel Daniel. În acelaşi timp a ocupat funcţia de demnitate publică de consilier judeţean, de membru remunerat în mai multe Consilii de Administraţie ale firmelor înfiinţate de Consiliului Local Tecuci (Ecoprest Tec, Rampa Rateş şi Ecogrup Tec), sau reprezentant în Consiliile de Administraţie ale mai multor şcoli şi licee din Tecuci.

Tecucenii sunt umiliţi de PSD şi PNL. Ca să ai şanse la angajare trebuie să ai avizul Clanului Grosu

Ajuns numărul doi în administraţia locală, dar şi vicepreşedinte PNL, Grosu şi-a asumat şi rolul de selecţioner de cadre de nădejde şi plasator de forţă de muncă înregimentată politic. Pentru a obţine unul din cele peste 500 de posturi călduţe inventate prin înfiinţarea celor şapte firme şi prin supradimensionarea Organigramei Primăriei, trebuia să treci pe la Grosu, să te verifice de dinţi, sau la buzunare, pentru a fi convins că ai origini sănătoase. Practic, în perioada ţuchelistă, politicianul a devenit Tartorul angajărilor dar şi dezvoltator al reţelelor electorale. Din postura de Şef al Cabinetului Primarului Ţuchel Daniel tăia şi spânzura, făcea şi desfăcea, numea directori, făcea selecţia pentru aşa zisele concursuri de angajare, negocia contracte, superviza achiziţiile sau organiza zecile de concerte şi paranghelii.

Piaţa, dată pe mâna groşilor în perioada guvernării PNL-PSD

TUCHEL DANIEL TECUCI DANIEL BUTUNOI TECUCI PSD PNL TECUCI GROSU CONSTANTIN

Grosu le-a suflat mereu în ceafă preşedinţilor PSD şi PNL, Ţuchel Daniel şi Butunoi Daniel

 Prin tertipuri numai de el ştiute, Grosu a reuşit să îl determine pe primarul Daniel Ţuchel ca în 2012 să îi transfere întregul control asupra Pieţei, cea mai importantă societate a Primăriei Tecuci. Practic, prin numirea în funcţia de director al lui Grosu Daniel Virgil (fiul lui Grosu Constantin), Piaţa Centrală a ajuns la cheremul Clanului Grosu. Din 2012, rude, neamuri şi diverşi acoliţi parazitează pe statele de plată ale Pieţei, reuşind falimentarea acesteia prin viramente stranii şi administrare cu rea-credinţă.

Grosul încasărilor de la Piaţă se duc în „salba de pierderi”

TUCHEL DANIEL PRIMAR TECUCI GROSU CONSTANTIN CLAN MAFIOT TECUCI PESTRITU TECUCI

Grosu cântând pe banii tecucenilor alături de Adelina Pestriţu şi Daniel Ţuchel

SC Pieţe Zone Verzi (societatea care are în administrare Piaţa Centrală) a fost înfiinţată de administraţia Finkelstain în 2010, iar în 2011 înregistra deja un profit de 5,5 miliarde lei vechi. Grosu Daniel Virgil a fost numit politic la conducerea SC Pieţe Zone Verzi în 2012 de către Ţuchel şi PNL, reuşind contraperformanţa ca în 2013 să aibă pierderi de 3 miliarde lei, iar în 2014 pierderi de 5,5 miliarde lei. Urmare a risipei şi proastei administrări, după ce casieria a fost golită de bani, Ţuchel împreună cu Clanul Grosu a hotărât să mai înfiinţeze încă o societate a primăriei, care să administreze tot Piaţa Centrală. Aşa a luat fiinţă în martie 2013 SC Pieţe Prest Tec, avându-l ca director tot pe Grosu Daniel Virgil, cu un salariu lunar de 40 milioane lei. Încă din  primul an de activitate, Grosu a reuşit să „producă” la SC Pieţe Prest Tec pierderi de 9,6 miliarde lei. Asta în condiţiile în care în ultimii patru ani Piaţa nu a beneficiat de nici o investiţie notabilă. În timp ce miliardele se scurg spre conturile firmelor din anturajul Clanului Grosu, tecucenii se plâng că în Piaţă vara te coci de căldură, toamna plouă, iar iarna ninge ca afară. Rămâne întrebarea, de ce Piaţa, o investiţie realizată de administraţiile precedente, în care trebuie doar să încasezi chirii, merge, totuşi, numai pe pierderi?

Hurdubae şi conducerea PSD ne dă din nou pe mâna groşilor

În timpul alegerilor locale conducerea PSD a luat decizia ca Clanul Grosu să fie transferat de la PNL la PSD, oferindu-i privilegii şi funcţii. Negocierile politice au fost ţinute la secret şi i-au pus din nou în mâini lui Grosu frâiele şi visteria oraşului. Primindu-l cu onoruri şi punând Clanul Grosu la loc de cinste în partid, PSD îşi bate joc de tecuceni. Efectiv, PSD PUNE TECUCIUL ÎN PERICOL!

 

 

Poate vrei să citeşti şi...