Măscăriciul Păcălin Burduhae şi cumetria PSD-PNL sărbătoresc şase luni de trândăvie, hoţie şi acrobaţie

În orice manual de dresaj al celor care vor să facă figuraţie de succes prin arena politicii stă scris, la loc de căpătâi, că trebuie să oferi prostimii cantităţi considerabile de Pâine şi Circ. Doar aşa plebea poate fi prostită. Doar când i se dă pe la nas cu miros de cârnat cu muştar (un fel de picurare în pensie de 0,3% pe an), în timp ce îi laşi să se uite gratis la circul din arenă. Adică, le dai TV din abundenţă: Schimb de mame Păcătos, Buzele Biancăi Drăguşanu pe Vocea României sau Şef la cuţite în Ştirile de la ora 5. De când lumea, tehnica Pâine şi Circ ţine norodul cuminte în pijamale şi şoşoni, moţăind cu scufia adânc trasă pe cap.

În schimb, la Tecuci, coaliţia de bandiţi politici PSD-PNL, s-a gândit că ar fi mai bine să ne şparlească felia de Pâine şi să ne lase doar cu Circul.

catalin hurdubae tecuci

Păcălin Burduhae

Pentru a ne distrage atenţia, şi pentru ca trucul să reuşească, a trebuit să lanseze în scenă Cel Mai Mare Măscărici din toată Moldova. Aşa se face că l-au adus de la Huşi pe şomerul Păcălin Burduhae, dispus să se dea cu trotineta prin politică, să facă tumbe şi să treacă prin cercul de foc atunci când îi pleznesc din bici dresorii.

HALEI-HAP au strigat dresorii!, şi paiaţa Păcălin Burduhae a şi început să calce cu disgraţie pe aceleaşi banane pe care aluneca şi fostul primat politic, Daniel Ţuchel. Astfel, încă din primele zile de mandat, Păcălin Burduhae a cerut să se reînfiinţeze ziarul Primăriei Tecuci, un fel de Afiş de circ, prin care Păcălin ar fi dorit şi el să ne intre lunar în case şi să ne rânjească şmechereşte. Noroc că i s-a dat la timp peste bot şi, (aşa se pare), i-a trecut pofta de a-şi mai face selfie narcisist pe banii publici.

HALEI-HAP au strigat dresorii!, şi Păcălin Burduhae a ascuns jongleriile din 2012-2016 când Tecuciul a fost guvernat de cumetria politică PNL-PSD. Astfel, toate contractele păguboase şi hoţiile de la primărie au fost dosite în cuşca cu lei, ca nimeni să nu poată vedea dimensiunea jafului din acea perioadă: risipa cu iepuraşii electrici, cu renii, cu pestriţele, fustiţele şi fundiţele, cu pampoanele, plocoanele şi cucoanele comandate pentru plăcerile lui Daniel Ţuchel.

HALEI-HAP au strigat dresorii!, şi toţi circarii ţuchelişti au rămas bine-merci pe funcţiile de sub cupola Primăriei Tecuci. La aceştia s-au adăugat, pe şest, o liotă de saltimbanci din PSD şi haite de sălbăticiuni flamânde, gata să-şi bage colţii lacomi în orice ciozvârtă aruncată de îngrijitori printre gratii.

HOCUS-POCUS s-a strigat din culise!, şi Păcălinul de la Huşi a executat cu precizie un număr de deziluzionism social-democrat, aruncând oraşul în troaca istoriei politice de acum 10-15 ani, când circăria era condusă de Grosu şi Gălbenuş. Număr de mare magie, în care mârţoagele de la PNL, PDL, PNŢCD s-au transformat peste noapte în zmei PSD-işti, care promit să mănânce la fiecare chermeză chiar şi două, trei tăvi cu grătar încins.

Arlechinii şi Păcălinii au DESTINE triste. Uneori, sunt legaţi la ochi şi puşi de către dresori să se plimbe cu bicicleta pe o sârmă subţire cu balans mare. Fără plasă de siguranţă. Alteori, l-i se impune să înghită săbii lungi, ascuţite şi înroşite în foc. Alteori, când  se crede că au ajuns nefolositori sau au devenit elefanţi obraznici, cu greutate, sunt împinşi de la înălţime să plonjeze în ligheanul cu apă…. Câteodată, fără apă.

Păcălinii, aceşti bufoni la curtea PSD, sunt circari veseli într-un oraş trist. Ne iau la mişto şi nu le pasă de public.

img_1851

Uite cum arată gardul de la Scoala 7 din Cartierul Bălcescu! Să-ţi fie ruşine, domnule primar!

A venit timpul să îi amendăm. Pentru că de ani de zile ne oferă un spectacol de proastă calitate, pentru că e frig în tribune şi gradene şi pentru că plătim un bilet scump. Mult prea scump, într-un oraş în care te-ai iluzionat că ai votat Cătălin Hurdubae şi, după ce şi-a dat masca jos, te-ai trezit cu Păcălin Burduhae. Pe 11 decembrie, votează cum ştii tu mai bine şi strică-le petrecerea! Fă-ţi datoria faţă de Tecuci!

 

Poate vrei să citeşti şi...