Senatorul Daniel Butunoi, ţeparul de bănci, este în FALIMENT

 

  • Două bănci din România, Bancpost şi Banca Transilvania, au început o cursă contracronometru pentru a mai recupera câte ceva din ţepele primite de la senatorul PSD Tecuci, Daniel Butunoi.
  • Ambele bănci au obţinut în instanţă dreptul de executare silită asupra vilei parlamentarului, scoasă în prezent la vânzare pentru suma de 7,34 miliarde lei vechi.
  • În cel mai bun caz pentru creditori, dacă vila senatorului va putea fi vândută la licitaţie, ţeapa dată băncilor se ridică la aproximativ 440.000 euro (20 miliarde lei vechi).

Senatorul PSD datorează Bancpost suma de 413.441 euro pentru un împrumut neonorat din 5 decembrie 2007, iar Băncii Transilvania suma de 176.187 euro pentru un împrumut contractat de senator pe firma sa SC Medlife, în data de 17 decembrie 2007.

Tunurile financiare par planificate dacă luăm în calcul faptul că ele au fost realizate în acelaşi timp, luna decembrie 2007.

După zece ani, cele două bănci au de recuperat împreună de la senatorul Daniel Butunoi suma de 600.000 euro…. Deşi ambele bănci au obţinut în instanţă dreptul de executare silită asupra vilei parlamentarului….ce să vezi? Ţeapă! Casa senatorului scoasă la licitaţie valorează doar 7,34 miliarde lei vechi (160.000 Euro).

Deocamdată, nici un cumpărător nu doreşte să cumpere vila. Proprietatea senatorului a fost scoasă la vânzare pentru prima dată anul acesta, pe 8 martie 2017, în favoarea Bancpost (prin Biroul executorului judecătoresc Eftene Petruţ), dar nu s-a găsit nici un doritor de cumpărare. Asta, deoarece imobilul urmărit este grevat de sarcini în favoarea Băncii Transilvania.  (vezi documentul de mai jos)

Senatorul PSD Daniel Butunoi – falit și executat financiar şi pentru firmele sale

Senatorul FALIMENT, Daniel Butunoi

Pe bunurile şi îndemnizaţia senatorului PSD au pus ochii şi creditorii firmei Precond SRL, societate aflată în procedură de FALIMENT, la care Daniel Butunoi este acţionar 100%. Conform bilanţului pe 2016, SC Precond SRL înregistează datorii către creditori de peste 37 miliarde lei vechi. O altă firmă la care este acţionar Butunoi, SC B Life 2004 (fostă Medlife), înregistrează pierderi în ultimii şase ani de activitate, datoriile acesteia ridicându-se la peste 8 miliarde lei vechi.

Decizia lui Liviu Dragnea: Trasporturile şi Energia românilor împinse sub zodia FALIMENTULUI

Deşi falit şi executat silit, cu mai multe ţepe bancare la activ şi cu o listă impresionantă de creditori la poarta sa, senatorul PSD Daniel Butunoi a fost numit de către Liviu Dragnea, în semn de înaltă apreciere, în funcţia de preşedinte al comisiei senatoriale de Transporturi şi Energie.

Butunoi s-a remarcat anul acesta de 24 Ianuarie când a dat ordin ca pesediştii din Tecuci (oraşul său natal) să vină la sărbătoarea „Micii Uniri” purtând la gât eşarfe roşii, însemne ale comunismului (vezi foto de mai jos).

Uite şi documentele care au stat la baza acestui articol

Poate vrei să citeşti şi...