Primarul liberal Gerhardt Ţuchel a început procesul de exterminare a tecucenilor

  • Tecuciul s-a transformat în “Lagărul lui Ţuchel”.
  • Primarul neamţ Ţuchel Gerhardt Daniel ia decizii antiumane care amintesc de  metodele lui Hitler de exterminare a persoanelor cu handicap.
  • Preşedintele României, Klaus Iohannis şi preşedintele PNL, Alina Gorghiu îl susţin pe primarul neamţ cu apucături de nazist.

La propunerea primarului Ţuchel Gerhard Daniel peste 100 de persoane cu handicap grav din Tecuci au rămas fără asistenţi personali, acestora din urmă anulânduli-se contractele de muncă cu primăria. Epurarea discriminatorie s-a efectuat în două etape: în 2013 au fost concediaţi 70 de asistenţi personali, iar în 2014, aproximativ 40.

Practic, prin această decizie inumană, persoanele cu handicap grav sunt lasate  în voia sorţii, primăria Tecuci refuzându-le dreptul consfinţit prin lege la îngrijire, întreţinere şi supraveghere. Consecinţele concedierii asistenţilor personali sunt mult mai extinse. Astfel, persoanele cu handicap grav nu mai pot beneficia de Planul de recuperare (pentru copii) sau Planul de servicii (pentru adulţi). Mai mult, Serviciul de Asistenţă Socială al Primăriei Tecuci nu mai poate controla modul în care este îngrijită persoana cu handicap grav. (dă clik pe fotografiile de mai jos şi vezi imagini edificatoare despre apropierea dintre Ţuchel Gerhardt, Alina Gorghiu şi preşedintele Klaus Iohannis)

Mamele copiilor cu handicap grav sunt disperateVIO_0762

Decizia de tip nazist, programată şi premeditată, este justificată de către Ţuchel prin lipsa de fonduri de la Primărie. Declaraţiile cinice ale ţăpeanului vin în contradicţie cu legea 448/2006 privind persoanele cu handicap care prevede clar că „autorităţile publice locale au obligaţia să prevădă în bugetul local şi să garanteze sumele necesare drepturilor şi salarizării asistentului personal” şi “să asigure şi să garanteze continuitatea serviciilor acordate persoanelor cu handicap grav”. În prezent indignarea mamelor cu copii cu handicap grav a ajuns la cote ridicate acestea acuzând faptul că Tecuciul s-a transformat în “Lagărul lui Ţuchel”.

Fanul lui Iohannis a reinventat Cimitirul Vesel

cimitirul veselÎn timp ce persoanele cu handicap grav sunt condamnate la chinuri şi mizerie, liberalul Ţuchel o ţine tot într-o distracţie. Astfel, în mandatul său de primar cheltuielile cu spectacolele organizate de către primăria Tecuci s-au ridicat la peste 60 de miliarde de lei vechi. Pentru a completa imaginea grotescă şi iresponsabilă, acum câteva luni primarul Ţuchel Gerhardt Daniel a introdus în actul constitutiv al SC Cimitir Tecuci dreptul de a organiza petreceri, spectacole şi distracţii. (dă clik si vezi documentul alăturat).

 Ţuchelismul îşi are rădăcinile la Ţepu

Metoda ţuchelistă este experimentată şi aplicată şi la Primăria Ţepu, primărie condusă de soţia Helena Ţuchel şi fratele Marian Ţuchel. Şi aici persoanelor cu handicap li s-au anulat drepturile,  sub aceeaşi justificare, “ nu sunt bani”. În schimb, distracţiile se ţin lanţ, înghiţind miliarde de lei. (vezi video).

Poate vrei să citeşti şi...