Afacere ilegală de partid. PSD s-a apucat de distrus spaţiul verde şi de ciopârţit Parcul Regina Elisabeta

  • Primarul Cătălin Hurdubae s-a molipsit de năravurile guvernării ţucheliste.
  • Acesta a hotărât să taie câţiva copaci din parcul Elisabeta (fost Parc 1 Mai) pentru a instala pe timpul iernii un patinoar. În fapt, se îmbină interesele financiare ale PSD cu interesele Clanului Grosu.

500 milioane lei turnate în conturile unei firme de partidpatinoar-2-1

Pe golul creat în parc, administraţia Hurdubae a comandat amenajarea unei platforme de ciment, lucrarea în valoare de aproximativ 500 milioane lei vechi fiind atribuită prin achiziţie directă firmei Davide Construct.

Întâmplător, sau nu, societatea care betonează spaţiul verde din Parc la preţuri ridicate aparţine lui Gică Florea, preşedinte PSD Matca.

Scandalul a luat proporţii în momentul în care s-a constatat că pentru „afacerea de partid” cu amenajarea platformei de ciment în parc nu există nici autorizaţie de la Mediu şi nici autorizaţie de construcţie.

Administraţia Hurdubae a luat decizia să distrugă Parcul la sfatul directorului de la Piaţă, Grosu Virgil, care a hotărât ca patinoarul să fie amplasat anul acesta în parcul Elisabeta şi nu în Parcul Central ca în ceilalţi ani.

Afacerea Patinoarul alunecă în penal

14991862_1249704478386001_8903146292615037099_n

Gică Florea, (cel cu geacă roşie) preş. PSD Matca, cel care se mândreşte că betonează ilegal spaţiile verzi din parcurile din Tecuci

De altfel, afacerea de sezon cu Patinoarul este una mai veche, pusă la cale de fostul Primar Ţuchel Daniel şi Grosu Constantin, pe atunci Şef de cabinet al Primarului.

Astfel, achiziţia Patinoarului (de fapt un second-hand rablagit), a fost realizată de firma Consiliului Local Tecuci, SC Pieţe, condusă de Grosu, fiind cumpărat de la o societate care vroia să scape de el, SC Tehno Electric Istal Braşov, cu aprozimativ 3 miliarde lei. Fiindcă suma era foarte mare pentru un patinoar uzat şi bătea prea tare la ochi, şmenul a fost pus în aplicare în două etape: în prima etapă, în decembrie 2012, Patinoarul a fost doar închiriat, cu 1,5 miliarde lei, urmând ca peste două luni, în februarie 2013 Piaţa să îl cumpere efectiv, plătind încă 1,4 miliarde lei. Mai mult, de remarcat este faptul că încă nu se ştie unde se duc încasările de la patinoar, de patru ani neprezentându-se nici un raport al acestora.

Deşi există solicitări către Primăria Tecuci, de a da explicaţii despre defrişare şi lipsa autorizaţiei pe acest caz, primarul Cătălin Hurdubae preferă să tacă mîlc.

parc betonat tecuci

Aici a îngropat primarul Hurdubae 500 milioane lei din bugetul local

 

 

 

 

 

Poate vrei să citeşti şi...