Umilinţă de tip fascist. Afacerea “MAIDANEZUL”

  • Strângerea câinilor comunitari de pe străzile Tecuciului s-a transformat într-o mare afacere slide maidanezu fara clickpentru primarul neamţ Gerhardt Daniel Ţuchel.
  • Transformarea unei clădiri de la Unităţile Militare în padoc pentru maidanezi a costat Primăria Tecuci 7,66 miliarde lei vechi. Cât o vilă de lux, utilată şi mobilată.
  • Uimitor!, Norma de hrană lunară aprobată pentru un câine ţuchelist este de 8,1 milioane lei vechi.
  • Peste 70% dintre tecuceni nu îşi permit să cheltuie pentru alimentaţie un astfel de buget lunar, fiind astfel condamnaţi la flămânzire.
  • Curtea de Conturi constată: au dispărut peste 18 miliarde de lei.

Ţuchel “aruncă-n câini” cu banii tecucenilor

Tecucenii ar putea deveni inidioşi pe “viaţa de câine” pe care o duc maidanezii ţuchelişti. Astfel, la propunerea jpg-caini tecuci tecuceanul parvenitului Ţuchel s-a stabilit ca norma de hrană alocată pentru un câine maidanez aflat în adăposturile Primăriei Tecuci să fie de 270.000 lei vechi/zi. Înmulţită cu 30 de zile, rezultă o cheltuială, doar pentru hrană, de 8,1 milioane lei vechi/lună/câine. (vezi alăturat documentul de fundamentare tarif  hrănire per câine). Sumele sunt virate de la bugetul Primăriei Tecuci, adică tot din banii strânşi de pe spatele tecucenilor.

Iadul maidanezilor

Într-un oraş atât de sărac precum Tecuciul, gestul neamţului Ţuchel poate fi catalogat drept unul de umilire cruntă şi batjocură la adresa populaţiei. De exemplu, cu norma de hrană destinată lunar pentru un câine comunitar, adică cei 8,1 milioane lei, se pot cumpăra aproximativ 50 kg de pulpă de porc fără os…. Un vis frumos pentru mulţi dintre tecucenii nevoiaşi.

În schimb, ancheta jurnalistică demarată de www.favor.ro pe acest subiect scoate la lumină o realitate şi mai înfiorătoare. Padocul în care sunt duşi maidanezii strânşi de Ţuchel seamănă izbitor cu un lagăr de exterminare. Imaginile surprinse cu o cameră video în timp ce s-au aruncat pe podea câteva granule de hrană sunt mai mult decât elocvente. (vezi video. Atenţie, imagini şocante!)

Transformarea unei hale în “Lagărul lui Ţuchel” a costat 7,66 miliarde lei

padoc-caini-1-mic tecuci tecuceanul

Transformarea acestei hale în „Lagărul lui Ţuchel” i-a costat pe tecuceni 7,66 miliarde lei

În timp ce constatăm tratamentul de exterminare de la “Lagărul lui Ţuchel” ne întrebăm: în ce buzunare au ajuns miliardele alocate pentru hrana câinilor comunitari?

Construirea padocului,  denumit jurnalistic “Lagărul lui Ţuchel”, a făcut şi obiectul unui control al Curţii de Conturi Galaţi. Raportul instituţiei de control a evidenţiat faptul că primarul german Ţuchel a făcut din problema maidanezilor o Mega afacere, încălcând toate legile posibile din domeniu.

“Lagărul lui Ţuchel”  a luat fiinţă în 2013, pe terenul fostelor Unităţi Militare, prin transformarea unei clădiri ce a avut în trecut destinaţia de hală. În final, renovarea s-a ridicat la suma colosală de 7,66 miliarde lei vechi. Cât o vilă de lux utilată şi mobilată. Nici nu e de mirare deoarece, aşa cum arată şi Curtea de Conturi,  atribuirea lucrării s-a realizat ilegal, prin divizarea contractului de achiziţie publică în mai multe contracte distincte de valoare mai mică (pentru a se ocoli procedura de licitaţie). Şmenul a fost făcut cu SC Metro Service, firmă patronată de prietenul lui Ţuchel, ţăpeanul Gelu Pleşcan.

Aşa cum reiese din raport, “Lagărul lui Ţuchel”  nu are avize de mediu, nu are autorizaţie de construcţie şi nici proiect tehnic. Mai mult, o parte dintre cheltuielile realizate nici măcar nu au fost anunţate pe SEAP (sistemul

Cantina de Ajutor Social Tecuci are destinaţi doar 6 lei/zi pentru hrana unei persoane (hrana la gamelă), în timp ce neamţul Gerhardt Ţuchel alocă 27 lei/zi pentru hrana unui câine.

electronic de achiziţii publice).

UPDATE: Raportul Curţii de Conturi Galaţi  emis în 14 martie 2016 stipulează clar faptul că În contabilitatea SC Zooland nu au fost înregistrate venituri de 18,5 miliarde lei vechi.

 

 

Poate vrei să citeşti şi...