Ţi-am trimis politicienii la analize. Iată rezultatele!

  • www.favor.ro vă prezintă o analiză a consecinţelor politice şi sociologice în urma opţiunilor exprimate de către tecuceni la alegerile pentru Parlamentul European.
  • Totalul voturilor valabil exprimate la Tecuci la alegerile europarlamentare 2014 a fost de 11.810. Repartiţia procentelor pe partide arată astfel: PSD 33,3%, PNL 26,3%, PDL 11%, Mircea Diaconu 9,4%, PMP 5,2%, PPDD 3,9%, alţii 10,9%. 

tecuci tuchel tecuceanul 2

1. INVINŞII! PNL Tecuci, în frunte cu primarul liberal Gerhardt Ţuchel, au pierdut alegerile europalamentare. Au obţinut locul 2, după PSD, cu doar 3000 de voturi.

Efect psihiatric: Liberalul Gerhardt Ţuchel nu poate să privească realitatea rece, matematică, a scorului electoral şi să constate ceea ce este evident pentru toată lumea:  A FOST ÎNVINS! Primarul Ţuchel trăieşte în continuare Delirul Învingătorului, mergând până la argumentaţia absurdă cum că voturile obţinute de către Mircea Diaconu la Tecuci sunt de fapt ale liberalilor;

 

2. ÎNFRÂNGEREA  liberalilor este cu atât mai amară dacă luăm în calcul dezmăţul financiar practicat de către liberalii tecuceni.

Efort financiar: Primarul Ţuchel a arucat pe campania electorală zeci de miliarde de lei. Panouri gigantice, peste 500 panouri de stâlp, bannere stradale, mii de afişe, 15.000 exemplare ziarul Tecuceanul, 15.000 de scrisori, peste 5000 de sacoşe cu alimente date de Paşte, câte 10 milioane lei vechi către familii de pensionari, concerte şi paranghelii, lansări şi vizite liberale, folosirea sălii Popular, mese festive liberale, reţea de oameni plătiţi în ziua alegerilor, infrastructura de telefonie, parcul de autoturisme, angajaţii de la cele şapte firme ale primăriei, personalul primăriei, 6 miliarde lei pentru modernizarea sediului PNL, etc

De unde credeţi că a avut aceşti bani?

a. din salariul de primar?

b. sau din bugetul primăriei Tecuci şi din parandărătul de la firmele lui Nelu Gălbenuş, Gelu Pleşcan, preotul Forda, Piaţa lui Grosu, Rampa lui Hulea şi a lui Papuc, Negru Teodor directorul cu achiziţiile spitalului, firmele liberalului Iliev, “arabul” cu iepuraşii, liberalul Mihalache cu scena de 3,6 miliarde lei, Tancrad, Puchenii Mari, şpăgile de la angajări, etc?

 

3. ADIO ŢUCHEL! Acesta este mesajul pe care l-au transmis tecucenii către primarul liberal.

tecuci tuchel tecuceanul 3

Dacă Ţuchel nu ar fi fost primar la Tecuci?  Ţuchel şi-a asumat întreaga campanie PNL; a fost şef de campanie, a organizat-o, şi-a asociat şi aplicat numele şi chipul pe toate materialele publicitare (outdoor şi indoor). Nu a reuşit să strângă decât 3000 de voturi. … În realitate, acestea nu sunt voturile tecucenilor adevăraţi, ci ale celor care MĂNÂNCĂ DIN PALMA LUI ŢUCHEL. Sunt ţucheliştii, beneficiarii împărţirii Tecuciului în fraieri şi şmecheri (aşa cum îi place lui Ţuchel să afirme). Sunt cei cărora le-a oferit Ţuchel un loc de muncă (sau funcţii) la Primărie, Poliţie comunitară, Asistenţă Socială, Muzeu, Casa de Cultură, Bibliotecă, Piaţă, Obor, Zone Verzi, Eco-Prest, Eco-Grup, Cimitir, Rampa Rateş, Şcoala Sportivă, grădiniţe, şcoli şi licee, etc. Lor li se adaugă firmele care parazitează bugetul primăriei Tecuci…. De toţi, (ei şi membrii familiilor lor), sunt vreo 3000. Număraţi-i şi dumneavoastră..!

 

4. PARVENITUL! Aceste alegeri au demonstrat faptul că Gerhardt Ţuchel nu este un “primar liberal legitim”, ci a fost beneficiarul şmecher al formării USL la alegerile locale.

Concluzie! Acum este evident faptul că ţăpeanul a juns primar la Tecuci prin votul preponderent al PSD-iştilor.

 

5. Învingătorii au fost şi ei învinşi! PSD a obţinul la Tecuci primul loc, însă, scorul (de doar 33,3%) este sub media pe ţară.

La Tecuci sunt 5000 de USL-işti decepţionaţi. La europarlamentare PSD a strâns aproximativ 4000 de voturi iar PNL 3000 de voturi, deci un total de 7000. Dacă luăm în calcul faptul că la alegerile locale din 2012 USL Tecuci (PSD+ PNL) au avut 12.000 de voturi, înseamnă că „au dispărut” în doi ani 5000 de voturi useliste…. Aceştia sunt tecucenii dezamăgiţi de politica locală dusă de PSD şi PNL în ultimii doi ani.

 

6. RISIPITORII! Organizaţia PDL Tecuci a obţinut aproximativ 1300 de voturi, adică un procent de 11%.  Rezultatul este ruşinos ţinând cont de faptul că Eduard Finkelstain a lăsat actualei conduceri un PDL de 30%.

 

7. FLIT! Fără nici un afiş lipit la Tecuci, Mircea Diaconu a obţinut un procent de 9,4%, mai exact 1110 voturi. Aceştia sunt tecucenii care au ţinut să le spună HAI SICTIR! clasei politice locale.

 

8. STAND-BY. Alegerile locale din 2012 au scos la urne 21.000 de tecuceni. Cele europarlamentare din 2014 doar 12.000. Prin diferenţă, rămâne un electorat local de 9000 de persoane care aşteaptă o altă ofertă politică, o altă seducţie….

 

9. Farfuria ta va fi tot goală! Alegerile europarlamentare nu schimbă cu nimic viaţa tecucenilor. Nici măcar pe cea politică.

a. În continuare Consiliul local Tecuci va funcţiona cu aceeaşi structură politică: PSD 8 consilieri, PNL 4, PDL 4, PP-DD 2, Partidul Verde 1, majoritatea fiind de partea lui Ţuchel.

b. Încă doi ani va trebui să îl suportăm ca primar pe străinul Gerhardt Ţuchel care va călări oraşul mai cu râvnă. Nu uitaţi! Bugetul primăriei Tecuci este în fiecare an de 800 miliarde lei vechi.

c. În continuare locurile de muncă ale tecucenilor vor fi ocupate de către ţăpeni şi ţuchelişti.

d. În continuare ţăpeanul Ţuchel va împărţi Tecuciul în fraieri şi şmecheri.

 

10. PENIBIL! Gerhardt Ţuchel a profitat din plin de această campanie considerând oportună afişarea sa pe un mesh gigant alături de Klaus Iohannis; aşa, ca între nemţi adevăraţi. Alăturarea jenantă ne duce cu gândul la cocalarii care se fotografiază lângă maşini de lux (deşi nu le aparţin) sau la bărbaţii hidoşi şi frustraţi care truchează realitatea, photoshopându-se alături de Pamela Anderson….

tecuci tuchel tecuceanul 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poate vrei să citeşti şi...

2 Responses

  1. marius spune:

    mai au de furat hotii in ca 2 ani pana vom scapa de ei. Sa speram ca la sfarsit vom recupera toti banii furati si nu doar vor pleca pur si simplu. Daca tecucenii sunt asa de tari sa le demonstreze ca ii vor urmari peste tot ca pana la urma sunt banii lor.

  2. marius spune:

    stiti cum e cu lauda lui tuchel de 26 la suta? e ca atunci cand candidezi la un concurs nu castigi concursul, dar spui ca totutsi am obtinut si eu o nota buna, dar sunt picat la concurs.Pai daca ai picat concursul la ce iti mai foloseste nota buna?