Scandal legat de Taxa de salubrizare! PNL susţine că „facturile sunt ilegale şi abuzive”.

  • Primarul Hurdubae ignoră Hotărârile judecătoreşti şi susţine că tecucenii trebuie să plătească în continuare cea mai mare taxă de salubrizare din Romania.
  • Într-un Comunicat de presă, liberalii îl „taxează” la rândul lor pe Pămpălăul PSD şi îi promit acestuia un dosar penal pentru abuz în serviciu.
  • Mai mult, preşedintele PNL Tecuci îi cere lui Hurdubae SĂ DEMISIONEZE DE URGENŢĂ!
  • Iată Comunicatul de presă al PNL Tecuci, emis în 17 aprilie 2019:

”Îl somez pe primarul Hurdubae să încaseze pentru serviciile de salubritate 7 lei/persoană/lună, conform Hotărârii judecătorești”

Lucian Costin, președintele PNL Tecuci, îi cere primarului Constatin Hurdubae să respecte hotărârea judecătorească cu titlu executoriu, din 4 martie 2019, prin care taxa de salubritate revine la prețul de 7 lei/lună/persoană. În opinia acestuia, facturile emise după această dată, cu prețul de 12,5 lei/lună/persoană sunt abuzive și ilegale.

 ”Îl somez public pe primarul Constantin Hurdubae să încaseze pentru serviciile de salubritate de 7 lei/lună, de persoană. Există o hotărâre judecătorească în acest sens, pe care și primarul și întreaga administrație PSD trebuie să o pună în aplicare. Hotărârea are caracter executoriu, de la data pronunțării, 4 martie 2019. Toate facturile trimise după această dată sunt ilegale și abuzive”, a declarat Lucian Costin.

 În opinia acestuia, primarul Constantin Hurdubae riscă un nou dosar penal pentru abuz în serviciu, pentru nepunerea în aplicare a unei hotărâri judecătorești, cu caracter executoriu de la data pronunțării, în urma unei acțiuni în instanță depuse de PNL Tecuci, care i-a convins pe judecători că și taxa specială, de 15 lei/persoană, dar și noul tarif, de 12,5 lei/persoană, sunt ilegale.

Lucian Costin critică și modul în care facturile pentru serviciile de salubritate  ajung la populație, acestea nefiind transmise printr-un operator specializat și autorizat, cum este Poșta Română. Transmiterea facturilor de către personal neautorizat este deficitară, facturile ajungând mult mai târziu decât termenul prevăzut de lege.

 ”De fapt, asistăm la o nouă ilegalitate, marca Hurdubae și PSD. Facturile ajung și la 15 – 20 de zile de la data emiterii, și sunt deja purtătoare de penalități pentru că nu au fost achitate în termen de 15 zile. Este un act premeditat al actualei administrații care vrea să-i jupoaie pur și simplu pe tecuceni”, a explicat Lucian Costin, care a precizat că primarul Hurdubae ar trebui să demisioneze urgent, pentru modul defectuos în care administrează orașul.

 

 

 

Poate vrei să citeşti şi...