Răul de la Ţepu, primarul străin care „a derapat” pe covorul roşu întins de tecuceni

slide interior cult personalitate tuchel

La evenimentele publice din Tecuci primarul parvenit Ţuchel Daniel cerea să fie primit ca un oficial străin de rang înalt: cu pâine, sare şi covor roşu. Ziua Bibliotecarului, Ziua Casei de Cultură, Zilele Spitalului „Anton Cincu” sau vreo tăiere de panglică inventantată pentru plăcerea dictatorului erau prilejuri în care derapajele paranoice ale lui Ţuchel erau întreţinute şi aplaudate de clica de partid din jurul său.slide colac tuchel

Timp de patru ani Cultul personalităţii a fost hrănit cu bannere megalomanice, cu defilări grandioase prin faţa scenei pe care trona Nebunul, cu tiraje impresionante ale ziarului Tecuceanul, publicaţie de propagandă elogioasă ţuchelistă şi “înfierare a elementelor duşmănoase”.

De  fiecare dată în primele rânduri erau instalaţi membrii PNL şi ţăpeni aduşi de Ţuchel şi „împroprietăriţi” cu locuri de muncă la Tecuci.

Ca demenţa să fie şi mai mare, ţăpeanul îl aducea în prim plan, la loc de cinste, şi pe Mitică Hulea, fostul îngrijitor de la Grădina ZOO, ajuns prin diverse sforării ţucheliste viceprimar al Primăriei Tecuci.

Pe 5 iunie, este momentul ca Nebunul să fie tratat aşa cum şi-a dorit; ca un străin. E timpul să i se smulgă din mâini pâinea tecucenilor, sarea, covorul şi principala jucărie, bugetul primăriei.

 

slide-scanteia-interior-1024x484

Poate vrei să citeşti şi...