Primarul Ţuchel şi Nelu Gălbenuş au dat bugetului local un tun de câteva miliarde

  • Scandal de proporţii la Primăria Tecuci.
  • Câteva roabe cu asfalt au ajuns să coste 7,5 miliarde lei.
  • Protagoniştii şi beneficiarii afacerii sunt Nelu Gălbenuş şi primarul Gerhardt Ţuchel.
  • Lucrările au fost executate prin încredinţare directă, fără respectarea procedurilor de licitaţie.
  • Dacă ţi-ai plătit impozitele, află cum ai făcut fericite firmele liberalilor.

La Tecuci, peticirea a trei străzi costă cât două viloaiceGălbenuş si Ţuchel

Plombarea a trei străzi din Tecuci a ajuns să coste peste 7,5 miliarde lei vechi. Este vorba de lucrări de întreţinere a carosabilului pe strada Ana Ipătescu (2,14 miliarde lei, urmare a contractului din 11 iulie 2013) şi lucrări de întreţinere carosabil pe străzile Cuza Vodă şi Matei Basarab, ( valoare 5,4 miliarde lei, contract din 19 iulie 2013). Ambele contracte au fost date cu dedicaţie de către primarul liberal Ţuchel către firma Geancons SRL, societate în care este implicat liberalul şi omul de afaceri Nelu Gălbenuş.

Nelu Gălbenuş a peticit în luna iulie peste plombarea din martie

Sumele colosale i-a speriat până şi pe specialiştii din domeniul construcţiilor. Aceştia spun că,  dacă ar fi să facă un calcul la preţul practicat la ora actuală pe piaţă, SC Geancons ar fi folosit la plombare 850 tone de beton asfaltic. Numai că, în realitate, pe cele trei străzi amintite s-au turnat doar câteva roabe cu asfalt. Mai mult, în documentele de la primăria Tecuci străzile amintite apar ca plombate şi în luna martie 2013, lucrări pentru care s-a plătit suma de 650 milioane lei către SC Tancrad.

Ghid de sifonare a banilor publici

Conform prevederilor legale, pentru încredinţarea unor contracte de miliarde, primăria Tecuci ar fi trebuit să organizeze licitaţie publică. În schimb, pentru a fenta procedura de licitaţie, instituţia locală a apelat la o Nelu GalbenusŞMECHERIE decretând la Tecuci STAREA DE URGENŢĂ. Astfel, firma liberalului Nelu Gălbenuş, SC Geancons SRL, a primit lucrările de 7,5 miliarde lei prin încredinţare directă fiind invocate documentele: Hotărârea Consiliului Local nr.4 din 31 mai 2013 şi Hotărârea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă nr.5 din 13 iunie 2013.

Deocamdată, Ţuchel a secretizat toate documentele

Toate bune şi frumoase pentru gaşca liberală, numai că, în 2013, la Tecuci, nu a existat nici un motiv pentru a decreta STAREA DE URGENŢĂ. Mai mult, odată cu  izbucnirea scandalului, pe consilierii locali “i-a lovit amnezia”, aceştia afirmând că nu au cunoştinţă să fi votat vreun HCL în acest sens. În panică a intrat şi primarul Gerhardt Ţuchel, care, în urma solicitărilor legale, refuză să dea publicităţii documentele amintite, preferând, astfel, să fie judecat şi pentru abuz în serviciu.

Nelu Gălbenuş şi Gerhardt Ţuchel

Nelu Gălbenuş şi Gerhardt Ţuchel

Nelu Gălbenuş este vicepreşedinte în partidul condus de Gerhardt Ţuchel şi candidat în anul 2008 la Primăria Tecuci din partea PNL. Liberalul este un cunoscut om de afaceri local, cu lipici la banii publici, fiind implicat în mai multe scandaluri având ca obiect contracte cu statul.

Poate vrei să citeşti şi...