Primarul Ţuchel şi Consiliul Local Tecuci implicaţi în Mafia imobiliară

 • Fiindcă mai are doar un an din mandatul de primar, liberalul Gerhardt-Daniel Ţuchel măreşte miza tunurilor financiare.
 • Primarul parvenit a început să vândă casele, terenurile şi apartamentele din fondul locativ deţinut de Primăria Tecuci.
 • Concret, peste 150 de imobile proprietatea Primăriei Tecuci au intrat în vizorul primarului. Pentru a-şi pune la punct planul afacerii imobiliare şi risipirea avuţiei publice Ţuchel se foloseşte de consilierii locali, aghiotanţii şi slugile sale politice.WEB-consilierii-tuchelisti

Ţuchel Gerhardt-Daniel, secretara Primăriei şi 15 consilieri locali urmează să răspundă în faţa autorităţilor despre modul în au prăduit mai multe imobile ale Primăriei. Mecanismul a fost pregătit în amănunt de către primarul Ţuchel iar modul de operare duce cu gândul la structurile organizate ale Mafiei imobiliare.

Iată detalii din dosarul vânzării ilegale a unui teren ultracentral din Tecuci

tecuceanul dobre tuchel

Ţăpeanul Ţuchel şi fostul Prefect al Galaţiului, Emanoil Bocăneanu, cel care a vizat mai multe şmenuri imobiliare

În şedinţa Consiliului Local Tecuci din octombrie 2014, la propunerea lui Ţuchel Gerhardt-Daniel, consilierii au votat ilegal VÂNZAREA DIRECTĂ a unui imobil, situat ultracentral (strada 1 Decembrie 1918, nr. 69, în spatele sediului PSD), compus din construcţii (locuinţă şi anexă) 60 mp şi teren aferent 178 mp, cu un preţ derizoriu faţă de cel al pieţei.

Imobilul aparţinea fondului locativ al Primăriei Tecuci fiind una dintre locuinţele naţionalizate în trecut şi nerevendicată după Revoluţie. Fericitul beneficiar al VÂNZĂRII DIRECTE a fost cetăţeanul Amarandei Gabriel-Mihai, un aşa zis chiriaş în imobilul Primăriei. Spunem aşa zis, fiindcă acestuia îi expirase încă din 2013 contractul de închiriere pe care îl avea cu Primăria. (vezi documentele prezentate la finalul articolului).

Avizul de legalitate al vânzării ilegale a fost pus de către o ţuchelistă servilă (transferată de Ţuchel în 2012 de la Primăria Ţepu şi cadorisită de către acesta cu un aparatament ANL la Tecuci). Aşa se poate explica faptul că secretara Primăriei Tecuci, ţăpeanca Staicu Iuliana, din slugărnicie faţă de interesele lui Ţuchel a motivat posibilitatea VÂNZARII DIRECTE interpretând greşit, lacunar şi rău intenţionat art. 9 din legea 112/1995 care (cităm din motivare): permite cumpărarea de către chiriaşi a imobilelor naţionalizate ce nu au fost revendicate şi restituite”.

Aici e şi şmecheria. Aghiotanta lui Ţuchel „a omis” să precizeze şi cele două cerinţe

Primarul Ţuchel şi secretara Staicu Iuliana

Primarul Ţuchel şi secretara Staicu Iuliana

suplimentare şi obligatorii ale legii: „Dreptul de a cumpara imobilele în care locuiesc, ( potrivit art. 9 din lege), îl au numai chiriaşii care au un contract de închiriere valabil încheiat şi ocupau imobilele respective la data intrării în vigoare a legii„. (nota redacţiei: adică erau chiriaşi ai imobilului  în anul emiterii legii, 1995).

Deşi la dosarul Şedinţei de Consiliu s-a ataşat un contract de închiriere expirat şi nelegal, iar Amarandei Gabriel-Mihai nu fusese chiriaş al imobilului în 1995, (încălcând din nou legea), cei 15 consilieri locali au ales să facă jocurile lui Ţuchel votând înstrăinarea ilegală a imobilului aflat în proprietatea Primăriei Tecuci. În prezent, cei 15 consilieri locali, primarul şi secretara se află în atenţia organelor de anchetă, urmând ca acestea să stabilească cu exactitate şi prejudiciul creat.

Toate aceste proceduri şi mecanisme, în care sunt implicaţi (i)responsabili ai administraţiei locale, sunt specifice Mafiei imobiliare. Şirul de ilegalităţi sunt comise pentru ca imobilele din patrimoniul Primăriei să fie vândute DIRECT (unor persoane agreate, la preţuri derizorii) şi nu prin LICITAŢIE, aşa cum prevede legea, unde sistemul concurenţial ar adjudeca clădirile la  preţuri mult mai mari. Trucul imobiliar, mârşav şi ilegal, a fost folosit şi de Băsescu în cunoscutul caz mediatic „Casa din Mihăileanu”.

Puşcăriabilul Ţuchel a îmbunătăţit  metoda „Casa din Mihăileanu”Conbsiliul-Local-Tecuci

Formula e simplă: Primăria închiriază unui apropiat un imobil din fondul locativ (Primăria Tecuci mai deţine încă 150 de astfel de imobile), după care Consiliul Local (în urma unui Raport de Evaluare, care are ca scop o evidentă Subevaluare) aprobă vânzarea directă a imobilului către chiriaşul complice. De cele mai multe ori chiriaşul e doar complice şi părtaş la hoţia imobiliară, acesta vânzând mai apoi imobilul adevăratului destinatar al şmenului.

Bineînţeles, o astfel de practică este penală şi se lasă cu puşcărie. Aflaţi în zilele următoare despre adevăratul beneficiar al imobilului din strada 1 Decembrie 1918, nr. 69.

dă click pe documente

Poate vrei să citeşti şi...

1 Response

 1. sorin hatman spune:

  Hotia cu imobilele si terenurile ce n-au fost revendicate de proprietari este folosita de multi politicieni si mai ales de apropiatii PNL-isti.Primarul PNL din Nicoresti,Boghiu Ionel liberal sustinut de Paul Dobre si de Tuchel, fura fara acte terenuri de sute de ha care n-au fost revendicate de mostenitori.El se considera mai smecher decat Tuchel ca este(crede el !)proprietar fara sa-l coste nimic,fiind convins ca niciodata nu o sa ancheteze cineva un furt la o primarie comunala.Oare are dreptate?
  Si asta nu este singura hotie.
  In septembrie 2007,datorita “inundatiilor” ,la Nicoreşti s-au trimis cantităţi enorme de materiale de construcţii, toate decontate de la bugetul de stat: 205 tone de ciment, 22.300 de kilograme de armătură, 520 de metri cubi de bolţari, 270 metri cubi de cherestea, 1.700 metri pătraţi de tablă de casă, 1200 de metri cubi de nisip şi pietriş, plus uşi şi ferestre.Va dati seama ce afacere a facut Boghiu Ionel ? Sute de mii de euro ce au intrat in buzunarul personal al sau ! Cum a reusit ? Cu acte false ,fals in declaratii si deturnare de fonduri !!
  Oare nu exista cojoc de acest om?