Pentru a-şi recupera banii pierduţi, operaţiunea „Independentul” revine. Se joacă Poker politic cu doi notari în coadă.

  • Farsorul de la Corod, Claudiu Gavril, a reuşit să îi păcălească pe tecuceni că este „Independent imaculat” împrăştiind în Tecuci zeci de mii de ziare ILEGALE.
  • Toate materialele tipărite au costat peste 1 miliard lei vechi.
  • Dacă adăugăm şi celelalte cheltuieli de campanie electorală se ajunge la sume ameţitoare.
  • Falsul Independent vrea să joace din nou pentru funcţia de primar al Tecuciului, în încercarea de a-şi recupera banii pierduţi.

În ediţia precedentă a ziarului Telegraf-expres am prezentat o scrisoare în care farsorul Cladiu Gavril recunoştea sub propria-i semnătură că la alegerile locale din 2016 nu a fost Independent, ci a fost susţinut de diverse partide politice.

La localele din 2016 cacealmaua cu„Independentul” a reuşit să păcălească 5000 de tecuceni, Cladiu Gavril speculând valul (de altfel, îndreptăţit) de nemulţumire faţă de partidele clasice: PSD, PNL, PMP, ALDE.

Pentru a-i convinge pe tecuceni că este Independent imaculat, Gavril şi-a comandat zeci de mii de ziare cu titlul INDEPENDENTUL, toate conţinând pe prima pagină o poză mare pe modelul „cultul personalităţii” şi interviuri în care candidatul „se jura” că nu este amestecat cu partidele politice. Başca, pentru „a da parfum de credibilitate”, în ziarele amintite au apărut şi câteva persoane publice sau politice (printre care şi fostul preşedinte PD, Eduard Finkelstain) care se puneau chezăşie aşa zisei calităţi de Independent.

Full de “Independenţi”, cu notari în coadă

Toată această regie electorală s-a pus în practică ILEGAL, miile de tipărituri împrăştiate în casele tecucenilor nefiind asumate vreodată de Claudiu Gavril. Practic, ziarele amintite nu prezentau indicaţii despre denumirea editorului şi nici despre adresă, cod fiscal de identificare sau alte date pe care legea le cere în mod expres.

Zilele trecute, printr-un pliant distribuit în mii de exemplare în tot oraşul, Claudiu Gavril ne anunţa că împreună cu mai mulţi „Independenţi” au înfiinţat partidul UIT (Uniunea Independenţilor din Tecuci), şi că va candida din nou la alegerile pentru Primăria Tecuciului.

Printre iniţiatorii partidului local UIT, la loc de cinste se poate remarca prezenţa a doi notari din Tecuci, unul cu rădăcini adânc înfipte în doctrina PNŢCD.

Ce mai, vom asista la un Poker politic cu mize adevărate! Pe masa de joc sunt banii şi soarta tecucenilor!

 

 

Poate vrei să citeşti şi...