Majoritatea tecucenilor aşteaptă o ofertă politică mai serioasă: „Nu îi mai vrem pe cei care ne-au minţit”

  • 70% dintre tecucenii care spun că se vor prezenta la urne se declară nehotărâţi atunci când sunt întrebaţi cu ce partid ar vota la alegeri.
  • În concluzie, la ora actuală, PSD, PNL, ALDE, USR, PMP, dar şi partidele locale nou înfiinţate, Prietenii Oraşului Tecuci (POT) şi Uniunea Independenţilor pentru Tecuci (UIPT), înregistrează  împreună o intenţie de vot de doar 30%.

„Nu îi mai vrem pe cei care ne-au minţit”

Aşa cum declară unul dintre cei intervievaţi, starea de lehamite a tecucenilor este motivată de faptul că: „toţi au venit, au promis, dar nu s-au ţinut de cuvânt”.

Starea de dezgust şi nemulţumire este pe deplin justificată dacă e să facem o analiză a ceea ce s-a întâmplat cu promisiunile făcute de cei care au candidat pentru Primăria Tecuci în 2016.

Administraţia PSD = Un Pămpălău condus de clanul Grosu

Hurdubae şi C. Grosu

Astfel, în urma alegerilor locale ne-am trezit pe cap cu Hurdubae Cătălin, cel mai nepriceput primar pe care l-a avut Tecuciul vreodată. A promis că va construi la Tecuci Spital Regional, Stadion municipal, Bazin de înot, că va aloca anual 50% din bugetul local pentru asfaltări şi că va fi transparent în relaţia cu presa…. S-a dovedit că Pămpălăul nu e în stare de nimic! Nici măcar barierele umilinţei de la Primărie nu le-a dat jos, preferând să se baricadeze în instituţia publică împreună cu protejata sa Vrăbiuţa. Singurele realizări ale lui Hurdubae sunt cele legate de ghiftuirea din banii publici şi angajarea a peste 300 de membri PSD pe statele de plată ale Primăriei Tecuci.

În tot acest timp, cu acordul PSD, au pus stăpânire pe Tecuci cei din Clanul Grosu, angajaţi consilieri personali ai primarului şi şefi peste Piaţă, Obor, Cimitir, Zone Verzi, Ecarisaj.

Şi Opoziţia şi-a trădat votanţii

La PNL îi găsim pe cei care au fost în alianţa USL cu pesediştii. După ce Ţuchel a pierdut alegerile locale şi a dat bir cu fugiţii, cei de la PNL nu au mai fost în stare să se coaguleze. Oportunişti şi laşi din fire, liberalii din Tecuci nu fac opoziţie la PSD şi nici nu se implică în viaţa publică, aşa cum ar fi fost de aşteptat de la un partid cu pretenţii.

Hurdubae şi Vrăbiuţa

Reprezentanţii ALDE şi PMP sunt fără vlagă, iar cel mai adesea fac jocurile PSD la ordinul şefilor de la Galaţi. USR nu are reprezentare în Consiliul local, nereuşind să-şi organizeze nici măcar filială la Tecuci.

Marea dezamagire a electoratului o reprezintă “Independentul” Claudiu Gavril, cel care a reuşit să strângă la locale aproximativ 5000 de voturi. A apărut ca un foc de paie, şi aşa a şi dispărut din viaţa publică şi politică. Acesta a anunţat de curând că şi-a înfiinţat partidul local UIPT şi că în 2020 va încerca să profite din nou de îngăduinţa tecucenilor.

La Europarlamentarele din mai 2019 vedeta va fi PSD

O primă recalibrare politică va avea loc cu ocazia alegerilor Europarlamentare din mai 2019, când, la Tecuci, se aşteaptă ca PSD să câştige cu aproximativ 50% din voturi.

Deşi primarul pesedist Cătălin Hurdubae este cel mai slab administrator pe care l-a avut Tecuciul din “89 încoace, PSD-ul local se bazează pe faptul că stă foarte bine la capitolul reţele electorale şi mobilizare.

Uite şi primii candidaţi la Primărie! „Ceva mai serios nu aveţi?”

Pentru alegerile de primar al Tecuciului din iunie 2020 şi-au anunţat până în prezent candidaturile două persoane: din partea PNL Lucian Costin (nepotul lui Nelu Gălbenuş), iar din partea partidului local UIPT, „aventurierul” Claudiu Gavril.

PSD Tecuci încă nu şi-a prezentat candidatul, dar se pare că Hurdubae Cătălin va fi înlocuit cu un alt personaj politic.

În schimb, aşa cum reiese din sondaje, 70% dintre tecuceni aşteaptă o ofertă politică mai serioasă.

Poate vrei să citeşti şi...