Mafia PNL finanţată din banii tecucenilor

  • Descinderile cu mascaţi la firmele lui Nelu Gălbenuş au avut în vizor CRIMA FINANCIARĂ ORGANIZATĂ.
  • Din încrengătura anchetelor reiese că pe circuitul banilor se află şi numele primarului Ţuchel Gerhardt-Daniel, NAŞUL lui Nelu Gălbenuş.
  • Numai în ultimul an, Primăria Tecuci a sifonat către firmele lui Gălbenuş peste 17 miliarde de lei vechi. Vezi în exclusivitate foto de la descinderi.

Organizaţi sub umbrela Partidului Naţional Libral (PNL), Clanul Corodenilor a săpat adânc în bugetul Primăriei Tecuci.

Naşul Ţuchel l-a desemnat pe finul Gălbenuş afaceristul anului

Naşul Ţuchel l-a desemnat pe finul Gălbenuş afaceristul anului

 

Gălbenuş a pus ochii pe banii tecucenilor încă din 2008, când a candidat din partea PNL pentru funcţia de primar al Tecuciului. În schimb, visul de a avea acces facil la bugetul local şi l-a îndeplinit patru ani mai târziu când primar al Tecuciului a ajuns NAŞUL său, ţăpeanul-liberal Ţuchel Daniel. Este momentul în care „astrele s-au aliniat perfect”, una dintre firmele lui Gălbenuş mărindu-şi cifra de afaceri de peste zece ori.

Primăria Tecuci jefuită prin contracte cu dedicaţie şi plăţi ilegale

Una dintre pârghiile folosite pentru transferul de bani de la Primăria Tecuci către Clanul Corodenilor se numeşte SC Geancons SRL. Firma amintită este patronată de liberalul Nelu Gălbenuş, iar pentru a nu atrage atenţia tecucenilor a fost înfiinţată în comuna Albeşti, judeţul Vaslui.

Gălbenuş îi şopteşte lui Dobre la ureche "preţul corect"

Gălbenuş îi şopteşte lui Dobre la ureche „preţul corect”

Numai în ultimul an, Primăria Tecuci a sifonat către firma lui Gălbenuş peste 17 miliarde de lei vechi, pentru contracte oneroase ce au ca obiect lucrări de plombare străzi, balastare sau deszăpezire. Aşa se face că doar câteva roabe cu asfalt puse pe străzile Matei Basarab şi Cuza Vodă au ajuns să coste uriaşa sumă de 5,4 miliarde lei vechi. Apoi, plombarea străzii Ana Ipătescu (cartierul Bălcescu) i-a adus lui Gălbenuş în conturi încă 2,14 miliarde lei. La aceştia se adaugă reabilitarea terenului de la Obor 3,32 miliarde lei, reparare drumuri 4,4 miliarde lei, etc. Toate aceste contracte s-au atribuit ILEGAL, direct, cu dedicaţie, fără licitaţie. Prin aplicarea acestor metode de tip mafiot s-a ajuns ca un contract de deszăpezire de 1,1 miliarde lei să-i fie atribuit lui Gălbenuş taman în luna aprilie.

Practic, liberalii Ţuchel şi Gălbenuş au tratat Primăria Tecuci ca pe o bancă pe care o pot jefui după bunul plac. Aceasta este şi concluzia Curţii de Conturi care a constatat că o firmă de-a lui Gălbenuş a încasat nejustificat suma de 800 milioane lei vechi, pentru servicii de transport local neefectuate vreodată. (dă click pe documente şi vezi o parte din contractările primăriei Tecuci cu firma Geancons). 

 „La nostra casa” finanţată cu 6 miliarde din banii tecucenilor

Victor-Paul-Dobre-1

Şeful PNL Galaţi, Victor-Paul Dobre

Sediul-PNL-iul-2014

sediul PNL Tecuci a înghiţit 6 miliarde lei vechi

În vârful piramidei de tip mafiot îl găsim pe şeful lui Ţuchel, preşedintele PNL Galaţi, Victor-Paul Dobre. Pentru confortul şi luxul acestuia Primăria Tecuci a irosit suma de 6 miliarde lei vechi. Practic, banii strânşi din taxele tecucenilor au fost cheltuiţi pe o renovare interioară efectuată la sediul PNL Tecuci, acolo unde boss-ul liberalilor îşi are şi sediul Cabinetului deputaţial. Extravaganţa şi risipa din banii tecucenilor este cel puţin scandaloasă dacă avem în vedere că, de exemplu, cu aceşti bani se putea construi o grădiniţă nouă.

 

 

Poate vrei să citeşti şi...