Forda a căzut pradă ispitei!

  • Relaţia de cumetrie dintre primarul Gerhardt Ţuchel şi preotul Forda ţine loc de argument divin pentru reuşita afacerilor pământeşti.
  • Aşa se explică faptul că SC Georgisil SRL, firmă patronată de fiul preotului Forda, a primit în ultimul an de la Primăria Tecuci mai multe “milostenii contractuale”.
foto-forda-si-statuie tecuci tecuceanul

dă CLICK pentru a mări fotografia

Astfel, pe 14 noiembrie 2013 „firma popii” a primit de la primarul Ţuchel, prin atribuire directă (fără licitaţie), contractul ce avea ca obiect reamplasarea statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Doar pentru traversarea străzii, din faţa Primăriei în Parcul Central, s-a virat către firmă suma de 564 milioane lei. Povestea a declanşat şi un scandal cu iz penal, încă nefinalizat de către autorităţi, deoarece reamplasarea bustului din bronz s-a realizat fără avizul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Galaţi. În final, întreaga reamplasare (cu proiect şi placare cu marmură) a costat peste 1,2 miliarde lei.

rod tecuci 1 tecuceanul

Grup statuar ROD

Spoiala cu var dată  „Grupului statuar ROD” din Parcul 1Mai i-a mai picurat în conturi firmei Georgisil suma de 271 milioane lei. Lucrarea a fost realizată tot prin încredinţare directă la comanda Primăriei Tecuci.

SC Georgisil a fost  înfiinţată în anul 2008 având obiect de activitate domeniul construcţiilor. Conform datelor financiar contabile firma amintită a fost binecuvântată cu harul reuşitei în afaceri taman din 2012, momentul în care a ajuns primar cumătru’ Ţuchel Daniel. De exemplu, cifra de afaceri a SC Gergisil în anul 2009 a fost 14 milioane lei (adică, aproximativ 300 de euro), iar în 2010 de doar 16 milioane lei.

Curtea de Conturi îşi face cruce: „aşa ceva nu am mai văzut!”

În schimb, ceea ce pare cu adevărat lucru necuratului este că de fiecare dată contractele dintre firma binecuvântată SC Georgisil şi Primăria Tecuci au fost semnate şi atribuite după definitivarea lucrărilor. Mai concret, întâi s-au finalizat operaţiunile la reamplasarea statuii lui Cuza sau reabilitarea grupului statuar ROD şi abia după câteva zile s-au atribuit contractele.

Instinct primar: muşcă şi fugiarteziana parc tecuci tecuceanul

Ultima „ispită” pusă la cale de cumetraşul-primar Daniel Ţuchel o reprezintă lucrările de renovare pe care SC Georgisil le execută zilele acestea la Fântâna arteziană din Parcul Central. Bineînţeles, conform tradiţiei ţucheliste, nici pentru acestea nu există vreo formă contractuală. Mare păcat!, fiindcă, nu putem încă să vă spunem la cât se va ridica în final „sfânta factură”. (dă click pe documente)

Forda-Statuie-Cuza tecuciStatuie-ROD tecuci

Poate vrei să citeşti şi...