Comunicat de presa USR: „PSD Tecuci trebuie să înceteze abuzurile bolşevice”

Scrisoare deschisă adresată PSD Tecuci: 

„SĂ NU MAI ÎNDRĂZNIȚI SĂ NE OPRIȚI PRIN ABUZ!”

Sâmbăta trecută am fost la Tecuci pentru a vorbi cu cetățenii și pentru a strânge semnături pentru inițiativa cetățenească #FărăPenali. Adică fără voi, fără PSD.

Și spun că fără voi, fără PSD pentru că vouă vă e frică. Vă e frică de cetățeni, vă e frică de unitatea oamenilor, vă e frică de ceea ce am putea face împreună. Vă e frică de #FărăPenali.

La ordinul personal al consilierului local PSD Militici Ghiorghi, șeful Poliției Locale Tecuci a trimis 6 agenți peste membrii USR și peste cei 3 parlamentari USR care erau acolo în exercitarea mandatului lor.Și aţi început să ne acuzați:

1) Că nu avem autorizație. Fals.

Nu aveam nevoie de autorizație pentru o campanie de informare. Totuși, încă de marțea trecută, am transmis Primăriei Tecuci o notificare prin care am anunțat demersul nostru. Care a fost răspunsul Primăriei Tecuci? Un reproş, că am scris “Hurdubaie” în loc de Hurdubae și ne cereau să retransmitem notificarea. De parcă Tecuciul ar avea mai multe primării cu mai mulți primari. Iar dacă au răspuns înseamnă că au citit-o. Înseamnă că ştiau că venim.

Nu v-a mers.

Ați început să dați telefoane iar consilierul PSD Militici făcea, mai pe românește, “ca pisica în frizerie”. A fugit de mine când i-am recomandat să se prezinte. A fugit cum fuge un nomenclaturist sadea de răspundere și de Piața Universității. A fugit ca un traseist politic ce este.

2) Ne-aţi acuzat că blocăm domeniul public conform nu știu cărei Hotărâri de Consiliu Local. Nici voi nu știați care. V-a lămurit senatorul USR George Dircă: era vorba de moloz, salubritate și alte aspecte care nu aveau nicio legătură cu situația de facto. Penibil. Ati început iar să dați telefoane.

Dupa care ați pregătit “martorul de serviciu” al Poliției Locale. Era în dispozitiv pentru a contrasemna un eventual proces verbal de contravenție.

Pe urmă, ați încercat să ne convingeți să mergem la secție ca să ne arătați ce HCL am încălcat: habar nu aveați de ce trebuie să ne acuzați, dar aveați pretenţia ( şi ordinul ) să întrerupeți ceea ce constituțional nu puteaţi, si anume exercitarea mandatului de reprezentare a cetățenilor de către un parlamentar. Ba chiar de către trei parlamentari.

Am refuzat cu zâmbetul pe buze acest rendez vous nemotivat juridic.

Nu uit că v-am rugat în repetate rânduri să ne explicați ce HCL încălcam pentru a corecta şi evita orice încălcare a legii. Nu ați făcut-o, pentru că nu o știați. Consilierul local PSD Militici habar nu avea ce votase. Poate pentru că acea hotărâre invocată fără temei fusese votată pe când era consilier PPDD şi, odată cu trecerea la PSD a uitat tot.

Știați că trebuie să ne întrerupeți pentru că așa aţi primit ordinul.

Ghinion. Erau de față doi deputați din Comisia pentru Apărare, Ordine publică și siguranță națională, dintre care unul, vicepreședinte, și un senator din Comisia Juridică.

Știm legea, ne conformăm legii româneşti, dar nu suportăm abuzul bolşevic. Voi îl suportaţi pentru că fără abuz nu puteţi face nimic.

3) Ați revenit cu o altă hotărâre de CL. Ați spus că nu avem autorizație pentru poziționarea steagului pe domeniul public. Am discutat cu voi despre informare versus publicitate comercială. Ați vrut să ne luați steagul. L-am luat din suportul lui şi l-am ținut pe bombeul pantofului. Nu mai era pe domeniul public. La asta nu v-aţi aşteptat, nu-i asa? Ghinion, din nou!

S-a rezolvat conflictul artificial inițiat de voi? NU.

Ați pus 5 polițiști locali să ne supravegheze ca nu cumva să montăm steagul în suportul lui.

V-aţi bătut joc de banii tecucenilor. Ați blocat 5 polițiști care sunt plătiți din bani publici să supravegheze ca nu cumva vreun parlamentar să pună un steag într-un suport de pe o alee din parc. P E N I B I L. Oamenii aceia trebuiau să patruleze în oraș și să supravegheze ordinea publică a orașului și nu o activitate paşnică căreia cu greu i-aţi inventat un cusur.

Noi am strâns semnături și vom reveni și duminica viitoare. Și vor fi și mai mulți tecuceni alături de noi.

Așa că, dragă PSD Tecuci, dragă domnule primar, dragă domnule șef al Poliției Locale, dragă domnule consilier, nu uitați; cetățenii v-au dat Tecuciul în ADMINISTRARE, NU în PROPRIETATE.

PS: am folosit apelativul “dragă” cu sinteză din măi “dragă”

Bogdan Rodeanu

Deputat USR Galaţi, vicepreşedinte al Comisiei de Apărare, Ordine publică şi siguranţă naţională

mai jos, telegraf-expres.ro vă pune la dispoziţie câteva fotografii în care pesedistul Militici îi păcălea pe bătrâni în campania electorală să semneze Parteneriatul cu Hurdubae

Poate vrei să citeşti şi...