Bombă penală pe capul lui Hurdubae!

  • Primarul Tecuciului s-a „pricopsit” cu dosar penal înregistrat la Parchetul Tecuci cu nr. 4598/P/2018.
  • Cătălin Hurdabae este acuzat de abuz în serviciu şi riscă închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică.
  • Hurdulică îşi riscă libertatea în disperarea de a-l proteja pe Daniel Ţuchel.

Refuzul primarului Cătălin Hurdubae de a oferi informaţii publice către reprezentanţii presei i-a adus acestuia un stufos dosar penal aflat în cercetare la Parchetul Tecuci.

De peste doi ani de când este primarul Tecuciului, Hurdubae îşi bate joc de drepturile ziariştilor de a-şi face meseria de informare a opiniei publice. În mod sistematic acesta a secretizat accesul la informaţiile din primărie în încercarea de a elimina presa incomodă, refuzând organizarea de conferinţe de presă sau furnizarea de documente publice.

Abuzurile primarului au făcut obiectul mai multor procese intentate de ziariştii de la Telegraf-expres. După doi ani de luptă prin Tribunale am obţinut Hotărâri Definitive în care Justiţia l-a găsit vinovat pe Hurdubae de încălcarea drepturilor legitime ale persoanelor, obligându-l pe acesta inclusiv la plata de daune morale. Este vorba despre sentinţa  242/2018  din 22.02.2018 (dosar 1373/121/2017), decizia 1647/2018  13.09.2018 (dosar 1374/121/2017) şi sentinţa 1107/2017  din 29.12.2017  (dosar 1375/121/2017).

Supriză! Hurdubae riscă puşcăria protejându-i pe Vrăbiuţa, pe şeful PSD Matca şi fostul primar PNL, Daniel Ţuchel.

Obiectul proceselor a vizat furnizarea de copii după fişa postului a protejatei primarului, fosta sa asociată Silvia Perianu (Vrăbiuţa), şi copii după contractele cu firma preşedintelui PSD Matca, Gică Florea, (firma acestuia, SC Davide Construct SRL este “agăţată” de banii tecucenilor cu zeci de contracte de lucrări).

De asemenea, ziariştii de la Telegraf-expres l-au învins pe Hurdubae în Justiţie şi atunci când acesta a refuzat accesul la contractele plătite de Primăria Tecuci şi semnate în perioada 2012-2016 de către fostul primar Daniel Ţuchel, contracte ce au ca obiect concerte şi distracţii.

Practic, de doi ani, Hurdubae a secretizat documentele şi a comis abuzuri repetate în disperarea de a interzice presei de a dezvălui amănunte despre modul în care Daniel Ţuchel a cheltuit peste 150 miliarde lei din bani publici pe paranghelii.

P.S. La închiderea ediţiei am primit un document oficial emis de DNA (vezi foto de mai jos), Dosarul penal 125/P/2018, în care se specifică faptul că „s-a dispus începerea urmăririi penale în rem pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, trafic de influenţă, constituirea de grup infracţional organizat, delapidare, spălare de bani”. Avem informaţii că acest dosar instrumentat de DNA este în legătură cu primarul Tecuciului, Cătălin Hurdubae.

Vom publica noi amănunte pe măsură ce vom intra în posesia documentelor.

Poate vrei să citeşti şi...