Barosanii ţuchelişti îşi ridică hotel

mihalache tecuceanul

Ţuchel şi Mihalache înţelegându-se asupra hotelului

Dezvăluirile privind Mafia imobiliară din jurul primarului Ţuchel continuă.

Zilele trecute www.favor.ro  a prezentat opiniei publice escrocheriile din dosarul vânzării ILEGALE de către primărie a unui imobil din fondului locativ,  situat ultracentral (str. 1 Decembrie 1918, nr. 69, în spatele Galeriilor de Artă). Astăzi vă dezvăluim şi numele cumpărătorului final, cel pentru care Ţuchel a ticluit şi a pus în practică întrega tărăşenie imobiliară. Este vorba despre afaceristul liberal Adrian Mihalache, patronul SC GEORGIA BUSINESS COMPANY SRL, ultima verigă din circuitul vânzărilor succesive a imobilului. Miza afecerii este cu mult mai mare decât pare la prima vedere, terenul aferent imobilului fiindu-i absolut necesar afaceristului pentru extinderea unei construcţii abia începute, un hotel de câteva etaje.

Cum a zidit Ţuchel banii tecucenilor în fundaţia hotelului

DSCF9738

Hotelul în construcţie

Mihalache este membru al organizaţiei PNL Tecuci şi partener de afaceri cu primarul liberal Ţuchel Gerhardt-Daniel. Când spunem partener de afaceri, ne referim, bineînţeles, la modul iresponsabil în care Ţuchel a virat din bugetul Primăriei Tecuci în conturile lui Mihalache vreo 6 miliarde de lei. Este vorba despre achiziţia de la firma afaceristului, SC GEORGIA BUSINESS COMPANY SRL, a unei scene pentru distracţii la un preţ exorbitant (4 miliarde de lei), scenă pe care administraţia locală a considerat-o „prioritate a municipiului”. În realitate, achiziţia scenei a reprezentat o risipă de bani publici care nu răspunde nevoilor tecucenilor, ci doar intereselor lacome şi abuzive ale liberalilor Mihalache şi Ţuchel. Tot aici putem să amintim şi un alt business profitabil cu administraţia lui Ţuchel, de 1,9 miliarde lei, aceasta fiind suma pe care a încasat-o în 2013 firma liberalului pentru reparaţia acoperişului Primăriei Tecuci.

Galeriile de Artă sunt distruse cu barosul

tecuceanul indicatii

Ţuchel dând indicaţii pe şantier

Prietenia dintre cei doi liberali s-a sudat în campania electorală din 2012 când  afaceristul Mihalache a contribuit substanţial la parvenirea lui Ţuchel la conducerea Tecuciului. Aceasta ar putea fi şi explicaţia pentru care Ţuchel s-a simţit dator să pună umărul la ridicarea hotelului colegului său de partid.

După povestea penală cu terenul, prefaţată de susţinerea finanţării din bani publici, construcţia hotelului a beneficiat de indulgenţa autorizării dar şi a lipsei de aplicare a normelor privind disciplina în construcţii. Aşa cum se poate vedea şi în galeria foto, hotelul se construieşte efectiv peste clădirea Galeriilor de Artă, distrugându-i mai multe elemente arhitecturale. Pentru a muşamaliza cazul, Ţuchel a dat ordin să se închidă pe termen nelimitat activitatea Galeriilor de Artă.

De altfel, dacă ar fi să ne raportăm la implicarea în ridicarea hotelului, numărul de vizite de care beneficiază şantierul din partea primarului, dar şi de indicaţiile preţioase pe care acesta le dă, am zice că Ţuchel Gerhardt-Daniel merită să devină proprietar pe un etaj…. Poate două!

Poate vrei să citeşti şi...